Tips från Städning Mark - Gör ett städschema!

Städning Mark regel 1

Alla behöver skriva ner ett hushållsarbetsschema, även om man inte tänker följa det! Latmaskar behöver scheman så att de förstår att det är dags att sätta igång; något måste de i alla fall göra. (Dessutom är tjat på papper inte lika påfrestande.) Perfektionister behöver scheman så att de förstår när det är dags att sluta städa. Det finns viktigare saker i livet än hushållsnära tjänster och städning och det glömmer ofta perfektionisterna bort.
Livet är för kort för att slösas bort på att diska vattenfiltret eller skrubba insidan av diskmaskinen. Och vem bryr sig om ifall alla kopphandtag är vända åt samma håll eller att ventilerna på värmepannan blir rengjorda och desinficerade en gång i veckan?

Städning Mark regel 2

Personer som inte kan följa ett schema behöver sådana ändå. Till en början kan man använda det som vägledning - en lista att välja från. Eller så kan man hålla sig till schemat under en timme eller så. Tanken är helt enkelt att styra aktiviteterna så att man befinner sig på förarplatsen istället för i släpkärran.
Städning Mark tanke: Ett av de stora problemen med hushållsarbete är att det aldrig blir klart. Man kan arbeta timme ut och timme in och ändå inte tycka att man får något gjort. Men ett schema tar bort den där känslan av frustration genom att tala om när det är dags att sluta. Arbetsuppgifterna kanske inte är slut, men det är du. Måndagens arbete kan göra? färdigt. Tisdagens arbete kan avslutas - och så vidare. Det kan hända att det finns mer att göra, men det står på schemat för en annan dag.
Att avsluta saker höjer energinivån och motivationen, ökar koncentrationen och stimulerar känslan av framgång och personlig tillfredsställelse. Att genomföra och avsluta dagens schemalagda uppgifter, även städning och storstädning, hjälper en att koncentrera sig på de saker man faktiskt har gjort och inte så mycket på det man inte har gjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0